Nieuws

Datagedreven denken helpt zaakgericht werken

Datagedreven denken betekent niet alleen gebruikmaken van de informatie die voorhanden is, maar ook van data die gecombineerd kan worden. Dit heeft ook invloed op zaakgericht werken en uw zaaksysteem.

Een van de doelstellingen van de Digitale Agenda is dat gemeenten in 2020 datagedreven werken. Data zorgt ervoor dat processen, werkzaamheden en handelingen beter kunnen worden afgestemd op de gebruikservaring. Een lokale overheid die de beschikbare data slim gebruikt, kan haar dienstverlening richting burgers en bedrijven namelijk flink verbeteren.

Beschikbare data
In dit digitale tijdperk is er een overvloed aan data beschikbaar. Door sociale media, gps-gegevens, informatie over bouwactiviteiten, graafwerkzaamheden, evenementen, ruimtelijke ontwikkelingen in de leefomgeving en andere (internet)activiteiten, wordt beter zichtbaar welke ontwikkelingen plaatsvinden gerelateerd aan plaats en tijd.
(Met Impact Automation van Roxit krijgt u toegang tot deze data zodat u bewust kunt beslissen)

Publieke meerwaarde
Handig, al deze data maar wat is de publieke meerwaarde daarvan? Door data op basis van plaats en tijd aan elkaar te koppelen krijgt u snel inzichtelijk in de mogelijkheden en (on)verwachte belemmeringen. Dit betekent dat u sneller en beter de juiste middelen kunt inzetten om publieke vraagstukken op te lossen. Daarmee brengt u een betere dienstverlening voor uw burgers en bedrijven. Bewust beslissen speelt daarbij een belangrijke rol.

Data gedreven gemeenteCombineren van data
Datagedreven denken betekent niet alleen gebruikmaken van de informatie die voorhanden is, maar ook van data die gecombineerd kan worden. Dit kan leiden tot bruikbare informatiemodellen die bepaalde gebeurtenissen of gedrag kunnen voorspellen. Zo combineerde de gemeente Den Haag gegevens van verkeerslussen met gps-informatie van mobiele telefoons en de bezettingsgraad van parkeergarages om verkeersstromen op drukke dagen beter te reguleren.

Van gemeentelijke website tot aan het zaaksysteem
Geen andere plek waar meer interactie met bewoners plaatsvindt dan op de gemeentelijke website. Het verzamelen en analyseren van websitebezoeken is ontzettend waardevol voor een optimale online dienstverlening en informatievoorziening, omdat deze inzicht geeft waar de inwoner op welke moment naar op zoek is, en wat hij of zij van de gemeentewebsite nodig heeft.

Dit heeft ook invloed op zaakgericht werken en uw zaaksysteem. Wanneer er bijvoorbeeld een vergunning wordt aangevraagd voor een straatfeest is het handig als de behandelaar direct inzicht krijgt in de straatwerkzaamheden die op dezelfde locatie en tijd plaatsvinden. U werkt sneller, efficiënter en maakt eenvoudig een terugkoppeling naar de aanvrager. Hiermee zet u de inwoners centraal.
(Met Rx.Enterprise heeft u een zaaksysteem dat al deze data koppelt en verwerkt zodat u kunt komen tot een optimaal resultaat)

Betere dienstverlening
Met Rx.Enterprise zet u de eerste stap in een betere dienstverlening aan uw klanten. Met onze oplossing behoudt u de vrijheid om te koppelen aan andere systemen maar kunt u er ook ten alle tijden voor kiezen om functionaliteiten toe te voegen.

Benieuwd naar hoe u gemakkelijk beschikbare data kan combineren om bewust, betere besluiten te nemen? Neem dan contact met ons op voor een meer informatie.

Meer informatie

bent u enthousiast geworden over onze oplossingen of wilt u weten wat Rx.Enterprise voor u en uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaande button voor een vrijblijvend gesprek.

Aanmelden nieuwsbrief

Contactgegevens

Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer

T 015 25 11 000
F 015 25 11 001

Top